Jag är så less denna värme.

Idag gick allt bara bra på BVC, nu väger lillkillen 2950g. Uppåt går de :)

Melker ligger här i sin vagn och sover medans jag sitter här och hjärtat står ute och grillar hamburgare. Ska bli gott, och jag är superhungrig!!

Senare kommer pappa och cissi och grabbarna hit och hälsar på. Dom är nämligen hemma från semestern nu vilken minut som helst.. Ska bli kul att få träffa dom igen, som har ju varit borta sen 21 juli och som vi har saknat dom alla, otroligt mycke!



Nu ska jag kila, på återseende!


BVC

Hoj, nätterna har varit tunga sedan vi kom hem från BB. Lillkillen har bara hunnit somna så har vi varut tvungen att väcka honom igen då han är så liten och behöver äta minst var 3:e timme. Men inatt har han inte alls varit gormig, då han har ätit har han somnat om nästan på en gång.

Vår lilla ögonsten har precis somnat och jag & hjärtat ligger i soffan och kollar på tv. På en timme ska vi på BVC för att väga vår lillgrabb. Man ser verkligen på honom nu att han har börjat gå upp i vikt :)

Efter BVC besöket blir de nog en sväng till roknäs för att hälsa på hjärtats farmor och därmed Melkers gammelfarmor dom har aldrig träffats så detta blir första gången.

Nu ska jag kila, på återseende!

Idag är Melker en vecka gammal.

Idag var de en vecka sedan vårt lilla mirakel kom till världen. Bästa dagen i vårt liv, vår efterlängtade lilla son kom i vecka 40+1.

Idag har vi inte gjort så mycke, Melkers farmor och gammelmormor kom hit för att titta till lilleman en sväng medans vi for in till stan för att handla lite kläder till honom då allt vi köpte innan han kom var för stort.

Efter att vi kom hem blev de en del surr här hemma och farmor myste på lite med barnbarnet sitt.

Efter att dom for så har vi bara varit hemma och myst på med lilla familjen och mot kvällen kom Christoffer hit en sväng, han var ute och promenerade med Adams vovve som han har just nu. Även han myste på med Melker en stund.

Nåja, nu sover lillkillen så då ska nog jag och hjärtat lägga oss i sängen och kolla på film.

På återseende!

Här kommer några bilder på Melker

Först vill jag tacka för alla gratulationer.

Har varit fullt upp sen Melker kom till oss, och jag känner att datorn är inte prio ett nu då min underbara bebis är här. Men jag skriver då jag själv känner att jag har tid att undvara.

Allt har gått hur bra som helst och lillgrabben är supersnäll, nu är vi äntligen tre.

Hade tänkt dela med mig av några bilder på vårt lilla mirakel







En helt perfekt liten kille som ligger i pappas famn och myser :)

Nu ska jag gå och göra lite nytta, på återseende!

Har inte hunnit tömma kameran.

Men grabben är ju upplagd på nll, ni kan ju alltid kika in där och här kommer en länk dit: http://www.nll.se/webb/Opererande-specialiteter/Kvinnosjukvard-Sunderbyn-/Webbisar/visawebbis/?w=225

Nu är han här!

Nu är Melker här, han föddes den 22 juli 08.28! Har inte hunnit lägga in någon bild ännu men de kommer. Nu ska lillgrabben äta och sen blir de mys för hela slanten med den lilla familjen. Underbart!

Skulle någon våga sig på en gissning?

När tror ni vår lillkille kommer? Beräknad till 21 juli alltså imorgon.
Sen tänkte jag att de vore roligt om ni skulle vilja gissa på vikt och längd också, sen när han kommer får vi se vem som kommit närmst!

Tiden bara flyger iväg ...

Idag då vi vaknade skulle jag ringa min BM för att få veta om provsvaren. Dock vaknade jag en timme efter att hennes telefontid hade slutat så de gick inget vidare. Jag låg kvar i sängen medans hjärtat klev upp, sen kom han in i rummet och sa att han hade ringt men min BM hade gått på semester och hennes vikarie jobbade tydligen inte måndagar men han hade pratat med specmödra, så imorron klockan åtta ska vi dit för att ta lite mer prover och även göra en ctg kurva. Senare i veckan har vi en tid i suderbyn för att få träffa en läkare där angående en igångsättning då besvären aldrig tycks försvinna.

Men förhoppningsvis vill vårt lilla hjärta komma ut snart, mamma och pappa längtar ju efter dig så otroligt mycket.

Sen for vi en sväng till lillpite, vi skulle hälsa på hos farmor och farfar, men dom var på stugan så vi begav oss dit. Satt där och surrade på ett bra tag och efter de for vi till Stefan, sen vidare till antnäs för att hämta stefan och hannas sista möbler som ÄNTLIGEN hade kommit.

Efter de for vi hem, var hemma en stund och sen for vi till norrfjärden för att låna pappas och cssis damsugare då våran har gått sönder. Vi måste ta och åka in till stan någon dag här under veckan och köpa oss en ny..

Nu har vi precis kommit hem och jag har precis kastat i mig lite mat i magen då jag inte nu får äta något förrens vi kommer hem från specmödra imorron.

Nu blir de att hänga upp tvätten som jag har tvättat och efter de väntar sängen!

Hoppas verkligen att bebis vill titta ut snart :)

På återseende

En lyckad helg.

Helgen har varit lyckad, umgåts med nära och kära inte alls helt fel.

Igår var vi till Lillpite en stund under eftermiddagen och kvällen. Stefan och Hanna hade inflyttningsfest, så de blev grillat där till middag och sen blev de väl en del öl och så också. Dock inte för varken mig eller hjärtat, men trevligt hade vi iallafall.
Idag har vi varit till norrfjärden och firat min lillebror som fyller 8 år idag. GRATTIS :) Han blev supernöjd med sina presenter..

Nu är de bara tre dagar kvar till beräknat BF datum, jag hoppas du kommer snart.. Mamma och pappa längtar så efter att få träffa dig.

under helgen har jag haft en del förvärkar och natten mot lördagen då jag vaknade trodde jag att JA de är snart dax eftersom att jag vaknade och hade fruktansvärlt ont, kunde inte somna om. Men efter ca 2 timmar avtog de och jag kunde somna om. Sen vaknade jag på morgonen och hade bara lite känningar som jag förövrigt har varit till och från resten av helgen. Så vi hoppas hoppas hoppas.

Nu ska jag gå och se hur de går för hjärtat som håller på att fixa i ordning bubbelbadet som precis har blivit inställt där. Vad tror ni jag kommer göra ikväll om inte bada ? ;)

Nåja, vi hörs och ni håller väl tummarna för att lillen tittar ut snart :)

Inte mycke till uppdatering..

Senaste dagarna har de inte varit mycke till uppdatering, nåja... De har varit bra väder så har inte haft lust att sitta vid datorn.

Idag då jag och hjärtat klev upp dukade vi fram frukost på altan eftersom att de var kanonväder, sen började han plocka fram grejer som han behövde för att kunna färdigställa de absolut sista på altan.. Efter en stund prata jag med pappa och dom skulle på hammenviken och bada så vi hakade på, men de blev inte så mycke bada dock...

Sen for vi in till stan på Ö&B för att kolla en sak, sen for vi på ICA för att handla och ja nu är vi hemma igen... :) Då vi kom hem skar jag upp lite vattenmelon som vi just har ätit upp.



Nu ska jag nog stänga ner datorn och gå ut och kolla hur de går för hjärtat :)

Vi hörs lite senare!

Höggravid under sommaren..

Shit vad varmt de är ute, de känns verkligen som om jag skulle kunna flyta bort. Men de är väl så för alla som är höggravida under sommaren?

Tyvärr så är de inte speciellt mycke inne då vårt hus är som en bastu under somrarna. Men förhoppningsvis är luftvärmepumpen snart fixad och som tur är så kan man köra ac så de blir lite svalare inne då under sommaren vilket jag kommer uppskatta som FAN!

Idag går vi för övrigt in i vecka 38 så jag hade tänkt dela med mig av lite fakta som jag suttit och läst just :

Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.

De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckt av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet.

Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds bör båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen.

Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k. fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, som ännu inte är sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födelsekanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men det återgår snart till normal form.

Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.


Undrar när hjärtat kommer hem från jobbet? Han slutar egentligen 4 men idag blev de att jobba över, vi som hade planer på att fara till Lillpite då jag ändå var lite pigg idag. Men lär nog inte bli av då han inte kommit hem ännu och då han kommer hem måste vi handla för att sen laga middag..

Ikväll ska han få ta kort på magen som jag sen ska dela med mig av på bloggen, de var ett bra tag sen ni fick se den nu och jag kan lova att den växer utav bara den.

På återseende!


Promenad och surr..

Igår var jag på MVC, lillkillen där inne verkade må kanonfint :) Nu hoppas jag verkligen att han vill komma. Börjar bli lite lätt less att vara ungefär lika smidig som en elefant.. Haha! Enda funderingen på mvc vad pga klådan så jag fick lämna ett prov för att dom skulle kolla mitt levervärlde.

Så idag fick jag veta svaret och de var inget fel alls på de som tur var, men har fått utskrivet några tablettet för klådan som jag verkligen hoppas kommer hjälpa..

Har precis kommit hem från en promenad nu, sen blev jag stillaståendes just innan jag var hemma, träffade Jossan så vi stod och surrade en stund...

Nu ska jag ut en sväng på gården och vattna där vi nyligen sått gräs.

På återseende!

Förbannade klåda!!!!

Jag håller på att bli tokig, jag gick och la mig för flera timmar sen men kan inte alls sova pga klåda över hela kroppen nästan. Förut har de bara varit över magen men nu är de över HELA KROPPEN! & jag har smörjt in mig med hudkräm vilket inte hjälper för 5 öre. Någon som har något tips på något som hjälper?

Imorgon ska jag till min BM & då måste jag ta upp detta. Snart avlider jag!!!!

Nu ska jag försöka sova igen.

Vi hörs!

Film

Åh, har inte allt haft tid för bloggandet under helgen. De har varit full fart hela tiden.

Framöver vet jag inte alls hur bloggandet kommer att se ut, men som sagt.. Jag bloggar när jag känner att jag orkar.

Just nu mår jag skit, har ont i ryggslutet och mår illa som bara den & är helt trött, orkar nästan inte hålla mig vaken. Så nu ska jag leta fram en film och slå på datorn och lägga mig ner i sängen för att kolla på filmen.

På återseende!

Plats 300 någonting i kön

Gud vad jag har blivit dålig på att uppdatera min blogg nu mera. Nåja, de är så mycket annat som ska göras. Har precis ringt till försäkringskassan för att höra om lite frågetecken kring de som ska skickas in dit. Var 300 något i kön så dom ringer upp om ca 30 minuter. Sen är de bara fylla i de sista och skicka in de.

Om lite mer än två timmar slutar hjärtat jobba, då ska vi nog traska en sväng till marknaden och efter de vet jag inte alls vad vi ska göra. Kanske blir att grilla lite eller något ?

Idag är inte min absolut bästa dag, jag kräks och mår fan just nu. Undrar om jag skulle ha gjort något mera att äta så kanske de blir bättre ?!

Nåja, nu ska jag snoka runt lite.
På återseende!

RSS 2.0