Undrar när den lille vill komma ut ?

Denna helg har varit otroligt jobbig då jag har haft mycke förvärkar, det fanns även misstanke om att jag läkte fostervatten så igår kväll var vi in till sunderbyn för att utesluta att jag läkte fostervatten. Som tur var så gjorde jag inte de och dom kolla även om de hade hänt något mera, jag hade ca 0.5 cm kvar av livmodertappen. Så mb i sunderbyn sa att de är inte riktgit dax ännu men de är inte långt kvar ännu.

Med andra ord kan de sätta igång när som helst, vi uppmanades att inte vänta allt för länge då värkarna väl satte igång utan vi skulle höra av oss på en gång.

Prata just med cissi i telefonen och nu ska jag gå och starta en tvättmaskin och sen börja plocka lite här hemma. Efter de ska jag väl dra damsugaren över golvet och om jag orkar ska jag även skura. Annars får hjärtat skura då han kommer hem från jobbet.

Undrar när lillkillen vill komma ut ?

Full rulle hela dagen lång..

Idag har de varit rätt mycke, jag vaknade kring 10.30 och då la jag mig framför tvn för att kolla lite tv. Efter en halvtimme kom hjärtat hem och då satte vi oss och betalade lite räkningar, tyvärr ett ont måste. Sen drog vi in till stan och köpte jordgubbar och glass och efter vi hade varit på Coop drog vi hem och fixa lite på altan. Hjärtat skruvade klart de sista medans jag oljade in altan.

När altan var färdig börja hjärtat fixa till där vi ska så ny gräsmatta, duktig som han är.

Senare under eftermiddagen kom Stefan och Hanna förbi. Vi satt ute på altan och surrade lite innan vi begav oss till stan för att hämta släpet. Sen stod flyttning på schemat, Stefan och Hanna har nämligen köpt ett hus i Lillpite som dom fick tillträde till idag. Så vi var och hjälpte dom att flytta, visserligen så var de nog mer hjärtat som fick hjälpa till än jag då jag inte kan bära en massa. Men hjälpte till lite iallafall trots att jag kände mig mest ivägen.

Nåja, vi kom hem kring 23 tiden någongång. Då hoppa vi i duschen och efter de la oss i sängen och kolla på film, men självklart var de någon som somnade ifrån filmen på en gång. Kan ni gissa vem?

Själv kan jag inte somna, var jättetrött när vi for från Lillpite men nu är jag döööpigg, nåja.. Ska nog försöka sova snart.

Jo, förresten....
När tror ni att den lilla kommer, någon som vågar sig på en gissning?

Vi hörs!

Chock..

Då jag var hos barnmorskan igår fick jag veta att mina världen är bättre än sist vi kolla dom vilket jag är superglad för. Sen frågade jag om hon kunde kolla om jag hade börjat öppna mig då jag hade en så jobbig helg vilket hon så kunde medans hon undersökte så hör jag hon bara säga OJ, HERREGUD!!!! Så jag frågade vad de var och hon sa att jag är öppen 3 cm och hon kunde känna på hans huvud. 

Min BM tror att jag har fött inom två veckor. 

& jag tänker hela tiden på hur han ser ut och när han vill komma och träffa mamma och pappa.
Vad tror ni, när kommer han? 

Norrfjärden

Snart ska jag börja bege mig till bussen, ska på MVC idag klockan två. Men blir att ta en tidigare buss och fara förbi och umgås med Linda och Rasmus, sen ska Linda klippa mig också vilket är väldigt behövligt, mitt hår ser snart ut som ja... Man kanske kan likna de med en risbuske HAHA!

Sen kring 14 - tiden ska jag till MVC för en kontroll. Sen blir de att dra hem och vänta på att hjärtat slutar jobba.

Nu äre bäst jag gör mig klar.
Pussdåå!


Då vare måndag igen.

Då var de måndag igen då, jag är trött vilket säkert beror på de ständigt dåliga vädret. De har regnat hela helgen vilket är väldigt trist. Men å andra sidan hade jag nog inte orkat göra någon ändå när jag har haft så ont. Men idag är de betydligt bättre, bara lite smått "mensvärk". För ett tag sen startade jag en tvättmaskin som jag hör är klar nu så jag ska nog gå och hänga upp den.

Imorgon blir de att kliva upp lite tidigare än vad jag brukar göra. Jag ska ta bussen till Norrfjärden just innan 11 och då ska jag traska till Linda och umgås med henne sen blir de även klippning.

Blir att vara där till kring två tiden för då blir de att traska vidare till MVC för en kontroll.

Nåja, nu ska jag kila.
På återseende!


En kväll med film och trevligt sällskap.

Jag kan inte sova.. Jag vet inte varför, nåja..

Tidigare under kvällen kom Stefan och Hanna hit och då drog vi och köpte godis för att sen kolla på en film dom hade tagit med sig, ingen aning om vad de var för film, men helt klart okej. Blev att äta en hel del gott till filmen, dock har jag haft mycke förvärkar under kvällen så jag hade lite svårt att koncentrera mig på att se filmen. Jag tog panodil, men icke att de hjälpte, sen efter Stefan och Hanna hade farit ställde jag mig i en varm dusch, till en början ville de inte ge med sig, men efter en stund lättade de litegrann iallafall vilket jag är väldigt glad över.

Sen vad Carina och Gunnar förbi en sväng också! Imorgon, vad ska man göra då? Vi hade en hel del saker vi skulle ut och göra imorron men vafan då ska de ju regna, så de blir nog att göra annat imorgon då istället.
Något förslag?

Nåja, nu ska jag lägga mig och försöka sova igen.
På återseende!

Nu kommer jag ihåg!

Har precis gjort mig klar, men gubben är inte hemma ännu. Han som "alltid" brukar vara så snabb eller så inte ;) Så jag passa på att tömma kameran och då såg jag att ja tagit en bild på fondväggen i morse och kom då på att jag hade lovat en bild.



Lillkillens säng kom också med på ett hörn!

På återseende!


Förseningskassan bör de heta!

Nu har hjärtat sluta jobbet så nu är han på väg hem, då han kommer hem ska vi till stan och göra lite ärenden. Idag har jag även ringt och bokat tid för att skriva faderskapet, men de fanns då ingen tid förrens i augusti. Nåja, de är ju ändå inte så långt borta, men samtidigt hade de varit skönt att få de bortgjort nu så man inte hade behövt tänka på de sen då lilleman kommer.

Sen har jag försökt få tag på försäkringskassan också för att höra vart papprena dom ska skicka ut har tagit vägen. Jag skickade in mödraintyget för över två veckor sen och när dom får de ska dom i sin tur skicka ut en massa papper till mig som jag ska fylla i men har inte fått dom ännu och börjar bli en del stressad över dom. För hippsvipps sitter vi snart här med vår lilla grabb och då vill man ju att allt inför föräldrarpenningen ska vara fixat så man kan börja ta ut dagar. Men som alltid är dom SEGA! Jävla förseningskassan!!!!!

Nåja, om jag skulle ha gjort mig klar nu då kanske eller? 

Vi hörs senare!

 

Ont ont ont!

....Vaknade för en liten stund den & gissa vad. Även idag har jag ont i hela kroppen. Hum, så nu blir de att fixa i ordning lite frukost och sen kasta sig i soffan och glo lite tv. När hjärtat kommer hem ska vi in till stan och göra lite ärenden.

På återseende.

Tandläkaren...

Jaha, då ska man snart bege sig in till stan för ett besök hos tandläkaren. Funderar på om jag ska springa runt på stan efter jag varit hos tandläkaren och så åker jag hem med hjärtat när han slutar jobba.

Jag tror de blir så, skönt att få komma ut och göra någon omän jag inte orkar springa på stan en hel dag så uppskattas de att kroppen ibland tillåter mig göra de en timma.

nu ska jag göra mig klar, på återseende!

Gravid i vecka 35 (graviditetsvecka 36)

Bebisen

Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget.

 

Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.

Du

Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka “ska bebisen aldrig komma ut?”. Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag.

Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas.

Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!


Minne som en guldfisk!

På en timme slutar hjärtat jobba, för en stund sen skicka jag ett sms med en handelslista så han förhoppningsvis kommer ihåg allt han ska handla. Han brukar ha en förmåga att glömma så där hälften på ett ungefär när han far själv och handlar.

åh, jag önskar att han hade slutat nu för jag är superhungrig!!!

Nä, jag måste nog gå och göra en smörgås, men vi hörs senare.

What doesn´t kill you

Igår kväll for jag och hjärtat in till stan och hyrde en film, de blev what doesn´t kill you. Baserad på en sann berättelse och jag tycker att den var rätt bra faktiskt.

Inatt har jag sovit riktigt dåligt, somnat och vaknat om vart annat. Sen vaknade jag kring halv 7 och kunde absolut inte somna om. Jobbigt, nåja.. Jag blev upp och gick och la mig i soffan och kollade på tv.

Senare i eftermiddag kommer pappa och grabbarna hit och äter tillsammans med mig och hjärtat, sen vet jag inte om pappa och hjärtat skulle skruva lite i pappas bil?

Nåja, nu ska jag lägga mig framför tvn en stund igen.
På återseende!

Nu blir de nog att kolla på en film i sängen med hjärtat.

Jag kom precis hem och har svarar på lite kommentarer jag fått här på bloggen. Tack snälla ni för alla kommentarer. For förbi OK för att köpa en coca-cola som jag nu sitter och dricker, MUMS! Sen for vi även förbi Lillpite, för att kolla hur mycke de hade brunnit på vischan. Dock var de inte så mkt men ändå.

Nu är min rygg dessvärre helt slut så jag ska nog gå och höra med hjärtat om han är sugen på att lägga sig i sängen tillsammans med mig och kolla på en film innan vi ska sova.

Jo, förresten så har vi tapetserat om i vårt sovrum. Jag ska nog ta en bild där imorgon och lägga ut här så ni får se, de blev supersnyggt!

Ha en fortsatt trevlig kväll!
På återseende!

Här kommer de några magbilder, dock inte dom bästa men men.. Dom får duga :)







Inte dom bästa bilderna men, ja dom får duga. Ska ta lite bättre bilder senare här någon dag också :)

På återseende!

Ingen vidare ork i kroppen..

Nu var de ett bra tag sen de kom någon uppdatering på min blogg. Jag har varit så dålig senaste dagarna så jag har inte haft någon vidare lust att sitta vid datorn och blogga.

Förhoppningsvis är den lilla inte allt för långt borta nu, endast några veckor kvar. 36 dagar om man ska vara exakt, sen får man ju räkna + - 14 dagar.

Idag har jag bara tagit de lugnt här hemma, sovit för de mesta under dagen men de har varit riktgit skönt måste jag säga. När hjärtat kom hem och de var dax att göra middagen klarade jag inte alls av att äta, men jag lyckades iallafall få i mig en tallrik björnbärskräm och en smörgås. Bättre än ingenting.

Hade tänkt kasta in en magbild senare ikväll också så ni får se hur mycket den har växt sen ni sist fick en bild på den.

Vi hörs senare!

Lycka till!

Nu har jag precis städat klart, eller inte klart till 100 %. Måste skura vardagsrummet, men jag var tvungen att sätta mig ner en stund. Snart kommer hjärtat hem från jobbet och då ska vi vidare till Luleå och göra lite ärenden.

Idag är de dessutom studenten, som även jag skulle ha tagit i år. Men mina planer ändrades tvärt när jag fick veta att jag var gravid. Så för min del blev de inte studenten iår. Men jag vill önska BF3A lycka till i framtiden de är nu livet börjar!


Nu ska jag gå och leta fram nå kläder som jag ska ha idag..
På återseende!

Skolavslutning för lilleman ikväll!

Jag förstår inte hur jag kan vara så trött som jag är? Känns som om jag skulle kunna lägga mig och sova och typ sova 5 timmar till. Men tyvärr så funkar de inte så, jag kan ju lite ligga och sova hela dagen för då kommer jag sitta hur pigg som helst hela natten då jag ska sova. De får bli en tidig kväll ikväll istället.

Aldeles strax ska jag hoppa i duschen och börja göra mig klar inför kvällen. För när hjärtat kommer hem från jobbet ska jag se till så att maten är klar och sen blir de äta och efter de ska vi in till stan och fixa lite. Efter de ska vi på Oliwers examen vilket ska bli roligt.

Nåja, nu putar den lilla i magen ut med rumpan så de gör ont att sitta framåt lutad som jag nu gör, ska slita mig från datorn och hoppa i duschen!

På återseende!

1 timmes sömn, inget att rekomendera!

I morse blev de att kliva upp tidigt som tusan. Jag hade nämligen tandläkartid idag 07.40 och nu då bussarna har börjat gå på sommartabellerna går de ju inte allt för många bussar så man fick ju vänta en stund. Allt gick då bra trots alls, behövde inte laga något. Dock måste jag tillbaka efter sommaren för att fixa en gammal lagning som började bli sliten och då är de lika att fixa den nu medans man har gratis tandvård.

Juste, igår hos barnmorskan gick allt bara bra.. Igår slog de mig också att de är fan nära. Om tre veckor är vår lilla skatt fullt utvecklad och sen är de bara vänta på att han bestämmer sig för att tiden är inne för han att komma.

Men jag blev uppmanad att vara mera noga med att ta järntabletterna, hade fruktansvärlt dåligt värde. Tur för mig att jag har en underbar karl som ska börja påminna mig om denna tablett.

Nåja, nu ska jag börja med middagen, idag blir de pannkaka enkelt och gott!
På återseende

Gravid i vecka 34 (graviditetsvecka 35)

Bebisen

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

 

Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

Du

Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här “övningssammandragningarna” för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller “verkliga” sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.


MVC

Om undefär en timme kommer hjärtat hem från jobbet och då ska vi bege oss till Norrfjärden på mvc för en undersökning så allt är som de ska, tror också de blir att lämna lite blod vilket jag inte alls ser fram emot, jag HATAR nålar!
Nåja, de kommer nog att gå bra, nu ska jag börja göra mig klar tror jag så att de bara är att åka då hjärtat kommer hem.

På återseende!

Datorn har inte varit prioriterad!

Under helgen har de varit rätt fullt upp, så jag har verkligen inte haft tid att sitta och blogga & när jag har haft lite tid över så har jag verkligen inte prioriterat datorn.

Jag och hjärtat har precis kommit hem, har gjort en del ärenden. Nu ska vi snart sätta oss ner för att skriva en handelslapp inför veckans måltider och sen bär de av till Ica.

Åh, jag orkar inte blogga just nu känner jag. Ska börja med handelslappen och fara och handla efter de sen ska jag SOVA! imorgon ska vi till mödra och då ska vi även gå igenom förlossningen!

På återseende!

Coca-cola

Jag och hjärtat kom precis hem från stan, vi for dit för att köpa en coca-cola. Jag blev så fruktansvärlt sugen.. Där han vi också med att träffa MAX-älskaren Christoffer och Melinda.. Haha, så vi stanna och surra med dom en snabbis och sen bar de av hemmåt.

Jag starta datorn för jag och hjärtat ska lägga oss i sängen och kolla på film då han kommer ur duschen. Vi börja nämligen se en film igår kväll men vi somnade bägge två, så de får minsann bli ett nytt försök ikväll. Men jag tror dock inte att jag kommer orka se hela då jag redan nu är supertrött. Nåja, hjärtat kanske orkar!  Jag kan ju ta och se filmen imorron på morron då jag vaknar..

Nu hör jag att han har duschat klart, så då ska jag ta och starta filmen!
På återseende & god natt!

:)

Idag har jag varit och gjort lite ärenden inne i stan. Varit och skrivit på nå papper också på backa. Så då var även de klart. Känns skönt! Då vi kom hem så tittade pappa, cissi och grabbarna förbi. Sen kom även Maiken och Anette hit en sväng.  Dom for för en stund sen, har hållt på en del ute på gården idag.

Snart ska vi in till stan och handla lite mat och så. Sen blir de nog bara att ta de lugnt framför tvn.

Snart är även Johans och Pamelas flyttlass påväg hit till piteå. Ska bli riktgit roligt att dom flyttar hit. Då kan man ju träffa dom lite oftare än vad man hittils har kunnat göra.

Nu ska jag gå ut och se om hjärtat är redo för att fara in till stan!
På återseende!


Jag längtar som en tok.

Jag har verkligen blivit dålig på att uppdatera här, men å andra sidan sitter jag nästan ingenting vid datorn nu mera & då jag väl sitter vid datorn är de oftast så korta stunder så jag brukar strunta i att skriva i bloggen.

Hade tänkt lägga ut en bild på magen men fick ingen bra bild då jag skulle försöka ta. Hjärtat får ta och hjälpa mig med de ikväll så kan jag lägga in en bild.

Om ca en timme slutar gubben jobba och då ska han köra mig till backa. Ska dit och skriva på ett papper och sen blir de nog att fara runt lite här och var inne i stan och handla. Börjar vara dax, allt här hemma är nästan slut så de börjar vara på tiden vi fyller på med lite mat och annat onödigt. Men under veckan har vi fan inte orkat.

& snart har vi en liten skatt här hos oss, som jag längtar. Funderar mycket på hur han kommer att se ut och vem av oss han kommer att vara lik. Hur han kommer vara osvosv... SOM JAG LÄNGTAR!

Nåja, vi hörs!


De närmar sig, snart är lillskatten här. 33+2

Bebisen

Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

 

När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.

Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

Du

Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid!

Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden.


RSS 2.0