Sista dagen innan jag kliver in i vecka 25

Jag har precis varit och pratat med min handledare som jag ska ha under praktiken. På tisdag börjar jag 8,30 och skulle vara där till 15,00. Men jag måste tyvärr gå tidigare då jag ska till MVC på undersökning. Men samtidigt längrat jag till MVC besöket så man för höra att lillen mår bra.

Just nu sitter jag och kollar på ett program om otrohet på TV400. Efter de ska jag dra mig in till stan och springa in på skolan en stund och prata med Britta och Carina. Då jag är klar så ska jag ringa Hanna och möta upp henne så ska vi gå på stan en sväng, sen handla inför middagen som blir kycklingsallad. MUMS! Så då följer Hanna till oss för att laga mat tillsammans och äta.

Nåja, nu ska jag kila.

Men vi hörs!

Påsken är bara runt hörnet nu ..

Nu är påsken här, gubben jobbar tom. torsdag. Men torsdagen jobbar dom bara halv dag. Sen är han ledig till tisdag veckan därpå. Men vi har inte riktgit bestämt vad vi ska göra under påsk.

Men vi har pratat lite om att kanske fara upp på stugan, men om vi ska dit måste jag fixa nå utekläder då jag är aldeles förstora för dom jag haft tidigare. Haha. Nåja, men ikväll då han kommer hem från jobbet får vi väl fundera på vad man skulle ha gjort.

Vad ska ni andra göra under påsk?

god morgon alla glada.

Vaknade för en liten stund sen, ska nog gå till kylen om jag hittar något gott att stoppa i magen. Sen blir de att kolla lite tv och sen förbereda sig inför praktikbesöket som jag ska göra idag. För den 7:e tror jag att de var då börjar jag min praktik. Då vore de ju skönt om man varit där och träffat sin handledare en snabbis iallafall. Sen ska jag även lämna lite papper där och så. Nåja, de blir nog bra.

Men nu, kylskåpet!!!
Hojres

Hur rastlös kan man vara egentligen?

Är de någon som har ett bra filmtips så dela gärna med er, för jag kommer inte alls på någon film.


=)

Sitter vid tvn för tillfället, hade tänkt börja med maten på en stund. Men gubben ringde nyss och sa att han blir lite sen då ja.. jag får vänta med att börja med maten.

Satt nyss och läste Lindas blogg, hon har lagt upp en tävling i samarbete med apoteket där man kan vara med och tävla om babyprodukter. Här hittar ni hennes blogg; http://lindamadelen.blogg.se .. Så, väntar ni barn, precis har fått barn så är de ju en perfekt tävling att vara med i.

haha, men nu ska jag slita mig från datorn.
Vi hörs, puss!

Underbart härlig helg..

Fredag - Dagen började med att jag klev upp och åt frukost. Efter de tog jag bussen till skolan där jag gjorde prov och satt även och surrade med Carina. Hade tänkt gå förbi Hanna och hälsa på henne efter de men jag blev så dålig så jag tog bussen hem och la mig framför tvn och vilade.

Då gubben slutade jobbet for vi in till stan på arbetsförmedlingen för att lämna in lite papper och så och passade även på att handla på Willys.

Då vi kom hem från stan så var Christoffer här, så gubben hjälpte han med något uti bilen. Sen hoppa han i duschen och så för att göra sig klar inför firmafesten. Så han blv bjuden på mat och dricka på krogen. Trevligt tycktes han då ha & full som bara den var han när han kom hem.

Själv umgicks jag med Viktoria, Johan och Jossan. Vi for en sväng till rosvik och sen till Öjebyn för att hälsa på Mimmi och Jerry och få se på lilltjejen deras. Hon var hur söt som helst. Sen for jag hem och sov, blev helt slut i kroppen och då for dom andra in till stan och träffade lite folk.

Lördag - Gubben var bakis hela dagen, så under dagen gjorde vi inte så mycket kollade på film och så. Kring 16.00 kom Christoffer och hämtade upp oss och då drog vi till pitstop för att äta.

Senare mot kvällen så kom pappa och cissi förbi med Oliwer som skulle sova över. Slutade med att Chipp också stannade här för Christoffer följde med pappa och Cissi till Luleå.
Vi andra var bara här hemma hos oss under kvällen och möt på framför tvn med godis och dricka. Stefan kikade förbi en sväng också.

& idag har vi inte gjort allt för mkt, varit hos pappa. Varit in till stan en sväng och handlat och sen träffat Lena som äntligen vistas här i Sverige igen. Haha, men vi får väl se hur länge hon blir kvar ?! ;)

Nåja, nu ska jag sätta mig och kolla på Wipeout på kanal 5. Men nu har ni ju fått ta del av en kort summering av min helg :)

Vi hörs, puss!

Jag ser de snöar, jag ser de snöar ..

Gud så less all snö jag är. Hoj.. Idag har jag varit och gjort prov och surrat lite med Carina efteråt. Snart är de praktik som gäller.

Men i morse då jag klev upp fick jag vara med om något riktigt otäckt. båda benen och båda armarna domnade bort. & de höll i sig rätt länge också. Tycker de är konstigt att man bara kan domna bort så där medans man står rätt upp och ner. Hoj, men kommer de att fortsätta måste jag nog ringa MVC & höra varför de blir så.

Nu ska jag slita mig från datorn,
pussdå!

Våffeldagen..

Nu har jag och hjärtat precis proppat i oss en massa våfflor. Sjukt gott var de, har varit sugen på de ett par dagar nu. Så idag då han kom hem från jobbet fixade vi ett våffeljärn & sen var de bara blanda ihop smeten, vispa grädden osv... Tog en bild, men orkade verkligen inte ladda upp den nu. Men kanske imorgon :)

Nu ska jag lägga mig och mysa med hjärtat framför tvn.

Pussdå

Spädbarnsmisshandeln har ökat ..

I morse då jag vaknade såg jag på tv att sedan 80- talet har barnmisshandeln drastiskt minskat, men antalet spädbarn som blir misshandlade av sina föräldrar har dessvärre ökat rätt kraftigt. Hoj, jag fattar inte hur man kan slå sina egna barn. Men hur kan man ens ha mage att misshandla ett hjälplöst spädbarn? Vad har dom gjort en för illa?

helt sjukt!

Gravid i vecka 23 (graviditetsvecka 24)

Bebisen

Nu är bebisen omkring hela 29-31 cm och väger ungefär 575-690 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.

 

Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.

Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen “på riktigt”, istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små “skutt” i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.

Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker.

Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg . Du kan får s.k. Braxton-Hicks kontraktioner vid den här tiden. Dessa sammandragningar kommer inte regelbundet och bör inte kännas smärtsamma. De är till för att förbereda din kropp inför förlossningen, och kommer att öka i styrka allteftersom graviditet fortlöper.

Du kan kanske känna sammandragningarna om du lägger din hand på magen. Bebisen kan förmodligen känna hur livmodern mjukt klämmer och masserar den, men det skadar inte bebisen så det finns ingen anledning till oro.

Fet fisk kan vara nyttigt för bebisens utveckling och det finns tecken som tyder på att kvinnor som har fet fisk i sin kost föder barn med en bättre utveckling av synen, enligt en studie från universitetet i Bristol.

(Denna fakta är taget från blimamma.se )


Plugga plugga plugga ...

Eller plugga, de var vad jag hade tänkt nu då jag startade datorn. Men ett mail har försvunnit så jag vet inte hur jag tar mig till de stället där allt är upplagt, vad jag ska plugga på och så. Men förhoppningsvis ser Britta mailet som jag nyss skickade till henne så att hon kan skicka om de igen. För annars blir de grymt svårt att göra provet imorgon.

Nu ska jag gå och dricka lite vatten.

Men vad ska man göra sen då?

Pussdå!

Inte den piggaste ..

Ligger framför tvn som jag gjort ända sedan jag vaknade, känner mig inte alls piggelin. Kallsvettas, mår illa och snorar. Hoj, är så less att må dåligt. Men förhoppningsvis går de svart över.

På en och en halv timme kommer hjärtat hem, sen får man väl se vad som händer.

Vi hörs senare!
Puss


:)

Igår blev de ju kanonväder på förmiddagen så vi bestämde oss för att fara ut med skoter och grilla. De var hur härligt som helst att få komma ut i den friska luften. Grilla en korv, grilla toast mackor, varm choklad, kaffe och dricka. De gillas verkligen, tummen upp! & tack till er alla som var med. Trevligt, trevligt :)

Idag vaknade jag tidigt, men klev inte upp förrens klockan halv 10. Har varit hemma som hela dagen. & nu sitter jag här och försöker fundera ut vad de blir för middag, samma gamla fråga man ställer sig dag ut och dag in. & iallafall jag tycker att de kan vara riktgit knepigt att komma på vad man ska äta till middag.

Nåja, hojres!

Då var de beställt..

Har precis beställt lite kläder. Så redan nästa vecka får jag hem dom nya kläderna vilket känns hur bra som helst. Kan vara roligt att kunna få på sig något annat än sina jävla mjukisbrallor. Ni får ursäkta språket, men jag är så otroligt less mjukisbrallor nu mera. Men kanske har med att jag inte får på mig så mkt annat.

Har alltid älskat mjukisar, men då har jag ju haft ett val. För jag har alltid kunnat dra på mig ett par jeans om jag tröttnat på mjukisar.

Nåja, nu ska jag hoppa i duschen.
Viktoria skicka just ett SMS, dom skulle komma hit efter dom hade ätit middag.

123 dagar kvar!

hojres!

Kanske inte har varit bästa uppdateringen?

Nu sitter jag i soffan och kollar på världens kanske sämsta pojkvän...ever! Finns typ ingenting att kolla på. Men detta program är väl ett rätt så bra tidsfördriv. Men jag kan faktiskt inte förstå hur man kan stanna med någon som beter sig så illa mot en. Men förhoppningsvis får dom väl lite rätsida på sitt förhållande i programmet.

Har inte alls hunnit med nå uppdateringar, igår som ni vet var pappa och dom här på middag. Senare när dom for la jag mig i soffan och slappnade av och kolla på lite tv. Sen mot kvällen for vi en kort sväng in till stan & när vi kom hem tittade Stefan och Hanna förbi. Satt och surrade en bra stund.

När dom for gick vi och la oss. Vi skulle ju upp så tidigt idag, då vi skulle ut med skoter tillsammans med pappa och grabbarna. Men i morse ringde pappa, de var skitväder ute så vi struntade i att fara. Men imorgon skulle de bli kanonväder så vi kanske far ut då.

Vi får väl se vad som händer, senare i eftermiddag eller mot kvällen kanske vi ska hitta på något med Johan och Viktoria. Så vi får väl se vad som händer.

Vad ska ni göra ikväll då?

Nu ska jag beställa lite kläder.

Pussdåå!

Här kommer lite bilder på inhandlade kläder till lillen.

   

Två bodys, en kortärmad och en långärmad, ett byxpar och en pyjamas.

Ica kvantum

Har precis kommit hem, har varit till Christoffer för att låna en sak. Efter de for vi och handlade inför middagen. Idag blir de palt, så pappa, cissi, grabbarna och Maiken kommer hit och äter idag.

Shit, är redan hungrig.

Nåja, nu ska jag snart börja skala lite potatis och sen får C ta över som kan tillaga palt.

Nu ska jag kila.

Mendåså :)

phu, shit vad mätt jag är. Vi har precis ätit middag. Idag blev de kotletter i ugn, med pommes och bravojuise till. Hur gott som helst. Men nu är man så mätt så man orkar ju inte göra något. Jag tror jag ska lägga mig i soffan och kolla på Jerry Springer, de programmet är så sjukt roligt att se. Man blir lika chockad varje gång man ser de programmet. Så har ni lite att göra kolla in de, alla vardagar mellan 18-20, dubbelavsnitt på tv400.

De var tur jag skrev klart uppsatsen om Haiti innan jag åt. För nu hade jag då aldrig orkat de.

Nåja, ska kila. Men vi hörs!
Ta hand om er!


Mammakläder.

Tycker att de är trist, här i Piteå finns de inte någonstans man kan köpa mammakläder. Sen har jag så problem med ryggen så jag orkar inte fara till Luleå heller och gå där en hel dag och leta kläder. Jag var nyss in på H&M hemsida där de fanns en del mammakläder som jag funderar på att beställa så jag har något att ha till sommaren.

  

Vad tycks?


Nu kommer dom efterfrågade bilderna.

Vi har precis kommit hem från Pappa och Cissi i Norrfjärden. Har suttit där och surrat en del.

Här kommer bilderna som har varit efterfrågade;





Dessa bilder är tagna idag, då jag kliver in i vecka 23. Magen växer för fullt just nu.

Sen har vi även hunnit i förra veckan vara och köpa några klädesplagg till lillen. Ska lägga upp dom senare så att ni får se. Är så otroligt kul att köpa kläder till som små liven.

Då vi var hos pappa tidigare satt vi och surrade och jag kom på, shit.. De är bara 17 veckor kvar nu. Om man tänker efter är de ändå inte så långt bort.

Nu ska jag gå iväg och kolla i frysen om de finns någon mat som faller mig i smaken idag.

Vi hörs senare!

God morgon ..

Har vaknat för bara en liten stund sen. Satte mig här för att kasta in ett kort inlägg bara sen ska jag stoppa något i magen. Bilderna kommer in idag som lovat. Orkade inte starta datorn igår efter att vi hade kollat klart på byggfuskarna och någon annat program.

Nu kurrar magen, bara att leta sig till kylskåpet.



Hojres!

Middag i Rosvik

Kom precis hem från middag i Rosvik hos sambons mamma och hennes sambo. Riktgit gott var de. Vi åt kyckling och pasta och sallad. Så nu ligger jag i soffan och är mätt och belåten samtidigt som lillen sparkar utav bara den. Men de gör mig absolut ingenting, de är bara mysigt.

Sen vill jag tacka för dom fina kommentererna som jag har fått angående unda mammor. Jag kan inte säga annat än att jag håller med, mamma är ingen ålder, de är något man är. Bara för att man är ung betyder de inte att man ska vara en misslyckad förälder. Man kan klara sig precis lika bra som en äldre. Har många vänner som har barn och även vänner som är gravida och jag tvekar inte alls på att dom inte ska klara de.

För då man väl har ett barn oavsett ålder ser man till att klara de. Sen är de ju ändå något man själv valt att sätta till värden. Så lilleman är supervälkommen till världen då de är dax vilket är 21 juli.

Magbilder kommer upp inom kort, de lovar jag. Samt lite bilder på något klädesplagg som vi har varit på stan och inhandlat. Kommer de inte in ikväll då lovar jag att de kommer imorgon.

C är i garaget och skruvar i bilen och jag ska fortsätta kolla på Jerry Springer.

Men vi hörs!


Unga föräldrar.

Jag förstår inte varför så många där ute har fördommar vad gäller unga mammor och pappor. Jag menar, visst .. Man kanske precis har gjort klart sin utbildning eller kanske till och med tagit en pause. Men vad är de med de?

Jag kommer kunna ta hand om mitt barn precis lika bra som en äldre mamma.
Har jag fel eller?

Hemma från plugget!

Nu är man äntligen hemma, haha! Låter nästan som om man varit där i all evighet vilket jag inte alls har. For till skolan så jag var där 9,45 & var där till 13,40. Men livet som gravid kan vara så. Men jag har ändå börjat bli piggare och piggare för var dag som går. Vilken känns bra, är skönt att ha energi så man orkar hitta på något.



Kanonväder är de här i piteå. Solen skiner så, kan de bli så mycket bättre?

Nä, om man kanske skulle ha slitit sig från datorn och plocka lite här hemma. Då blir gubben glad då han kommer in från garaget.

Jag tror vi satsar på de nu idag då jag är så pigg, bara passa på. Vem vet, kanske är helt död imorgon och inte orkar någonting alls?

Vi hörs!


Möte, plugg och möte!

Just nu sitter jag på skolan, har gjort lite arbeten och haft ett möte med Britta. Har precis ätit lunch och ska snart träffa min mentor. Surra lite med henne & sen ska jag hem.

Funderar på om man skulle ta en storstädning nu då jag har mycket energi idag. Känns superskönt.

Känner just nu sparkar från lillen, super mysigt.

Men nu tror jag minsann att Carina är tillbaka så jag ska gå och titta om hon är på sitt rum nu.

Men vi hörs senare!

Pusss

Nyduschad.

Har precis kommit ur duchen & satte mig här för att kasta in ett kort inlägg. Ska strax borsta håret och efter de ska vi åka iväg till Norrfjärden för att hämta lite saker och sen hem och lata sig i soffan.

Blir en tidig kväll, ska upp tidigt imorron. Nåja, nu ska jag slita mig från datorn.

Hojres!

Juste ...

Har minsann glömt att lägga in ultraljudsbilder, har fotat en med mobilkareran. Orkar inte fota alla fyra, men ni får ha överseende, är ju dock bara fotat med telefonkamera så de är inte den bästa bilden.


Vätska i benet..

Jag och Christian kom precis hem från pappa och cissi. Har suttit där och surrat en stund. Har också fått en förklaring till värken jag har i benet. Har ont i höften och de strålar ner till knät. Knät är även en del svullet så förmodligen är de vätska som jag har fått. Tyvärr kan de göra ont som FAAAAN! Hoj, är så less de. Förhoppningsvis går de över snart. Har redan nu haft ont i 4 dagar.

Hjälper då inte med att smörja in med salvor som brukar hjälpa mot värk, inte hjälper värktabletter heller. Nåja, men de är bara stå ut. Graviditeten varar ju inte för evigt. Men förhoppningsvis ger de väl med sig snart också.

Sitter för övringt och kollar på lite vagnar, vi funderar på om vi ska köpa denna vagn



Men vi vet inte riktigt när den ska beställas ännu. Men ännu finns de ju tid.

Nu ska vi nog börja med middagen

Hojres!


16-åring gripen för hotet mot strömbackaskolan igår ikväll.

Helt otroligt, polisen grep en 16-åring i går kväll. Men han hade ingen förklaring till hotet som han skrev ut, han vidhöll att det bara var ett skämt.

Inte vet jag, men jag tyckte då inte att de var speciellt kul. Förmodligen är de nog inte så många andra än personen i fråga själv. Trodde att de var underförstått att man inte kan sitta och dra ett sådant skämt. Helt jävla otroligt!




127 dagar kvar


Ny design

Tusen tack Malin ( http://malinkatarinaohberg.blogg.se ) för att du tog dig tid att hjälpa mig med bloggen. Hade blivit så himla less den gamla. Nå, men vad tycker ni?

Nu ska jag lägga mig i soffan och glo på lite tv innan de är dax för sängen.

Hojres!

Helt otroligt!

Alltså herregud, hur fan kan man ens tänka tanken på att ta ett hagelgevär till en skola och försöka skjuta så många man bara kan och sen ta sitt eget liv?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6782726.ab

Farbror doktorn.

Idag ska jag till farbror doktorn en sväng och lämna lite prover. Efter de blir det nog Luleå en sväng. Ska köpa lite saker till bilen och så. Men vad skulle man annars ha hittat på?

Något förslag?

Hojres!

Var in för första gången idag på willys som precis öppnat i piteå.

Idag har vi varit in till stan och handlat, vi drog in på Willys som nyligen öppnade här i piteå. Men inte vet jag om prisskillnaden är så stor jämfört med Ica och Coop.
Men nu har vi ju varit in där och vet hur de ser ut och så.

Snart blir de middag, blir köttförspaj idag. Mums!

Sen ska vi till Norrfjärden förbi pappa och hämta upp pappa och pojkarna och sen ska vi till Rosvik för att hämta bilen som står där. Vi ska ta hem den och sen ska den fixas till. Är så mycket lättare att fixa den då man har den hemma. Då kan Christian hålla på med den när han själv känner för de.

Igår var vi till Yttersta och firade Johannes som fyllde två år. Av oss fick han en traktor, vilket han verkade nöjd med. Blev och köpa present i sista minut eftersom att Christian pratade med Stefan igår och då fick vi veta att Johannes fyllde år. Men de var riktgit trevligt där, blev smörgåstårta, gräddtårta och en massa fika och surrande.

Nä, nu börjar maten vara klar.

Hojres!

Hjälp mig snälla!

Hade tänkt kolla om de är någon som är duktig på att göra bloggdesign som är sugen på att hjälpa mig att fixa till och förnya min blogg lite?

 Själv är jag inte allt för insatt i detta tyvärr.


Sorry, blev inga uppdateringar.

Men nu när jag ändå sitter vid datorn så kan jag ju kasta in ett inlägg. Har ändå skickat iväg lite mail så lika att passa på att blogga lite nu då de fanns lite tid.

Igår var de fullspeckat schema. Var på lasarettet igår just efter klockan ett. Kring två tiden blev vi klara där. Då for vi till pappa och cissi och hälsade på där. Tur som vi hade blev vi bjudna på middag där. Kött, potatisgratäng och potatissallad. Sjukt gott var de måste jag då säga.

Efter vi hade varit där for vi en sväng till rosvik och hälsade på. Köpte några polkagrisstänger av Vickan då deras klass säljer för att samla in pengar till klasskassan.

Kring åtta tiden kom vi oss hem och då kom Jens hit för att skruva i skotern som han har här och sen kikade Jossan och David förbi också. Så de blev en relativt sen kväll igår. Somnade nog direkt huvudet tog i kudden då jag väl la mig för natten.

Idag har vi varit till Norrfjärden också. Hjälpte pappa som skulle hämta upp en säng från jysk. Så nu har Rasmus äntligen fått sig en ny säng. Så i natt kan han sussa gott.

Annars har vi väl inte gjort så mycket under eftermiddagen. Varit hemma och myst på bara. Men de är rätt skönt. Speciellt nu då jag inte har allt för mycket energi i kroppen. Blir trött så fort nu mera, men förhoppningsvis blir de nog bättre med tiden.

Nu började desperata hemmafruar om så jag ska fortsätta kolla på de, någon annan som kollar på de ikväll?



Hojres!

Det var längesen..

Hoj, ser att de var väldigt länge sen jag kastade in ett inlägg här. Har haft fullt upp senaste veckan och sen har jag varit dundersjuk också. Hade bara tänkt kasta in ett snabbt inlägg nu för att berätta att jag lever.

Kommer uppdateringar senare.

Hojres!

RSS 2.0