De är verkligen trist att betala räkningar..

Vi har ätit middag för en liten stund sen och efter middagen satte vi oss tillsammans vid datorn för att betala in räkningar vilket aldrig är direkt roligt. Men tyvärr är de ett ont måste. Tänk om man fick göra roliga saker för alla pengar istället. Hum, ja de skulle vara bra de. Haha, gud så mycket man skulle kunna göra då.

Jag som la mig kring tre för att kolla tv, men så blev de inte alls. Såg kanske tv i 10 minuter & sen sov jag. Men de var riktgit skönt. Sen vaknade jag kring sextiden då gubben kom hem.

Nu är de slappa på mitt schema, så jag orkar med praktiken imorgon. Sen är de helg och jag kan lova att den är efterlängtad.

Vi hörs!

Mohahaha!

Har fortfarande inte tagit mig från datorn, jag är så förbannat snabb, Ursäkta språket. Men nu på bara en liten liten stund ska jag ta och bege mig till soffan för att kolla på Ghost whisperer.

Hojres!

Ännu en dag med praktik

Ännu en dag på min praktikplats avklarad, känns skönt. Snart är jag helt klar med min praktik, går fram till torsdag nästa vecka. Idag har de varit full rulle där, började 7.45-12.45.

Igår kväll for vi till Rosvik, blev en del surrande och fika som satt riktigt bra i magen. Sen hade även farmor handlat lite kläder till den lilla, jättefina! Får se om jag hinner ta en bild sen så att även ni får se. De var iaf tre bodys, ett par sockar, två byxpar, en filt och tre pyamaser som han kommer vara snygg i dom kläderna :)

Nåja, nu ska jag lägga mig och vila en liten stund.
På återseende.

Inväntar gubben...

C är påväg hem från jobbet nu, jag har slagit igång ugnen för att kunna värma upp rester från igår. Blev så mycke tacotårta kvar så vi bestämde oss för att äta de idag också. Skönt, då slapp jag laga någon mat idag då.

Min mage kurrar lite, men snart får jag stoppa lite mat i magen då.

Efter middagen ska vi åka iväg och lämna igen en film som vi har lånat på OK. Efter de blir de väl att vara slö i soffan och bara må resten av kvällen.

Vad ska ni göra ikväll då?

Gravid i vecka 28 (graviditetsvecka 29)

Bebisen

Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.

Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

 

Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.

Du

Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg.

Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs en del viktiga tester, som t.ex. om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är Rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammaglobulin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.


Gud vad jag hatar foglossning

Man blir så less, idag på morgonen mådde jag relativt bra. Då bestämde jag mig för att jag skulle fara på praktiken så jag har varit där mellan 8.30 - 13.30. Men då jag gick dit fick jag fruktansvärt ont, nåja de var bara bita ihop då min mentor skulle komma för att se när jag höll en aktivitet med några barn. Den gick då superbra, efter den satt vi och surrade en del. Sen prata vi lite med min handledare också..

Har precis kommit hem & jag tror att jag ska lägga mig i soffan en stund och vila. För nu har jag superont i ryggen.

Men vi hörs senare!


Från en dag till nästa ...

Vi har precis kommit oss hem, har varit förbi i Norrfjärden. Vi tänkte passa på och hälsa på där då man nu under eftermiddagen börjat må bättre. För som sagt, från en dag till nästa kan jag vara lika dålig igen. Men de är ju inget jag direkt kan göra åt. Efter sommaren blir jag ju "botad" haha.

Imorgon tänkte jag fara på praktiken, just nu känns de så iallafall. Nu är de inte lång tid kvar alls. Har också nu under dom två dagarna jag varit hemma från praktiken hunnit med att kompletera ett arbete om Haiti så nu är de också klart. Känns kanonskönt, efter praktiken har jag bara ett arbete kvar att göra och sen är de bara att se fram emot ledigheten och försöka njuta av den då jag mår bra i kroppen.

Nu ska jag slita mig från datorn, lillen verkar ha ett träningspass i magen då han sparkar på för fullt. De är bara njuta så länge de varar för som sagt... Snart är de över.

Vi hörs!

Kan ni förstå?


Idag är de bara 85 dagar kvar, eller 12 veckor och en dag tills lillen är beräknad, de är ändå inte så himla länge egentligen. De närmar sig, de närmar sig.. Snart är han här med oss :)


inte idag heller...

Igår blev de ingen uppdattering, nåja... Ni överlever säkert de också, hade så fruktansvärlt ont i mina höfter igår när jag vaknade så jag kunde nästan inte ens gå. Jobbigt, nåja, så innan C for till jobbet bäddade han ner mig i soffan.. & där låg jag, hela dagen, ringde min praktikplats och sa precis som de var..

Sen mot eftermiddagen kom Frida hit, vi surrade på en hel del. Trevligt att hon titta förbi :)

Idag har jag fortfarande ont så de blev ännu en dag hemma från praktiken, nåja.. Bättre vila upp sig än att bita ihop om de gör allt för ont, för biter man ihop får man bara dras med de ännu längre.

Nåja, ska kila iväg.
Vi hörs!

Helgerna bara springer iväg...

Denna helg tycker jag har gått ovanligt fort faktiskt. & har inte alls haft tid till att blogga. Just nu ligger jag i soffan och kollar på gossipgirl, hjärtat ligger också och kollat tv med mig. Men han tycker väl inte direkt att de är speciellt bra. Nåja, christoffer kommer snart hit en stund och hälsar på, så jag ska väl ta och stänga ner datorn nu. Jag får skriva en kort sammanfattning av helgen imorgon  efter praktiken.

Hur har en helg varit?

Pussdååå!

MVC

Idag har jag varit på mödra, allt såg bra ut och lillen var lika vild som alltid. Haha, känns super när man får komma dit och höra att allt är hur bra som helst. Tog lite prover och så med.

& jag som alltid brukar väga mig då jag är där, men glömde faktiskt de denna gång så jag vet inte hur mkt jag gått upp mellan dessa besök. nåja..

Nu ska jag nog hoppa i duschen och sen ska vi nog till rosvik en sväng.

Men vi hörs!

27+1

Äntligen, de närmar sig :)

När jag var på praktiken ...

Jag glömde berätta att när jag var på praktiken, vi satt med barnen och åt lunch plinga min telefon till. Eller började vibrera rättare sagt, hade ju på ljudlöst .. Fick ett sms att kläderna jag beställde hade kommit, så nu kommer nog hjärtat bli glad.. Sen den lilla i magen är nog de mesta i paketet till. Ett set i 6 delar, nalle puh! Jättegulligt :)

Blev ingen promenad hem..

Idag slutade jag praktiken 12.45 skönt med inte allt för långa dagar då jag för de mesta är väldigt trött så här mot eftermiddagen. Behövde inte ens gå hem från praktiken då min äldre bror hämtade upp mig för han skulle hämta sina solbrillor här som han glömde igår. Vi drog in till stan en sväng också och åt på subland. Mumsigt!

Idag då gubben kommer hem från jobbet ska jag se till att maten är klar då han kommer, blir potatisburgare idag som jag varit sugen på nu ett tag. Sen hoppar han bara i duschen och efter de ska vi till Norrfjärden och hälsa på pappa och Cissi.

Nu ska jag läsa lite bloggar och bara ta de lugnt, sen vill jag gratta http://littletoddler.blogg.se såg nämligen i morse att lillkillen kom ut igår. Grattis och lycka till!

Förbannat ...

Igår satte jag första mjukglassen för året och förhoppningsvis hinner jag väl med någon fler. Brukar ha en tendens att vara jättesugen på mjukglass under vintern då ingen säljer dom. Men sen när våren och sommaren kommer är de som att de aldrig slår mig att dom faktiskt går att köpa. Haha, konstigt de där. Menmen....

Idag fick jag lov att fara hem från praktiken tidigare än planerat då jag idag har varit så besvärad av sammandragningar och foglossningar. Hoj, jobbigt de där.

Nu ska jag leta åt mitt nässpray för min näsa är helt kitt, sen blir de nog att laga mat för jag är vrålhungrig!
Men vi hörs!

Hur mumsigt ser inte detta ut att vara?


Inte gick de att vila inte ...

Gud så typiskt, då man för en gångs skull har all tid i världen till att vila så kan man inte lägga igen ögonen i vart fall. Hum.. De är verkligen typsikt mig. Men igår efter praktiken då jag egentligen inte hade tid till de slocknade jag ändå. Nåja, då får de bli en väldigt tidig kväll ikväll istället.

Jag har precis kastat igång en tvättmaskin och har vikt lite tvätt som varit på tvättstället så de finns plats att hänga upp den blöta tvätten då den är klar. Tror inte att den är allt för långt borta nu.
När den nu blir klar är de bara att kasta igång ännu en maskin.

Sen ska jag laga mat så den är klar tills då Christian kommer hem från jobbet, efter vi har ätit ska vi till bloms för att köpa nå skuvar till barnsägen då dom inte alls stämde, eller vissa passa och andra inte. Nåja, men de är ju lätt ordnat. De är kanske två skruvar eller fyra som inte passade och dom kan ju inte kosta allt för mycket. Sen ska vi äta en mjukglass, har varit sugen på de ett tag, men de har som inte alls blivit av. Men idag, då ska jag fan ha min mjukglass ;)

Just nu har vi 4+ och soooool, hur mkt tror ni inte de gillas?

Nåja, nu orkar jag inte sitta här.

Måste bara säga en sak ....

92 dagar kvar, de närmar sig ;)


:)

Då var man hemma från praktiken. Skönt, men de har varit en kanonfin dag där, med kanonfin väder och då skadar de aldrig att vara ute en hel förmiddag. Men jag är helt knäckt, tror minsann att jag ska lägga mig i soffan och vila en snabbis. Men vi hörs senare ?

Praktik

Jag har precis kommit hem från praktiken, dagen har gått riktgit fort och kanonväder idag. Skönt nu då solen vill titta fram igen. Men i morse var jag riktgit trött då jag skulle kliva upp klockan sex. Nåja, men de gick då bra.

Har även hunnit surra lite med Tora på sms sen jag slutade. Jätteroligt att höra av henne, var superlängesen!

Nu ska jag sätta mig framför tvn en stund, har fruktansvärt ont i min rygg.

Men vi hörs!

:)

Nu ska jag dra mig från datorn och börja städa.

Hur gulligt som helst!

Hade tänkt lägga in lite bilder på lite kläder som lillkillens farmor har stickat..


En tröja, byxor och en liten mössa


Små vantar


ett par tjocksockar


& en mysig liten filt till vagnen

Dessa kläder kommer vara förstora då han kommer ut, men bra är väl de när han kommer i Juli. Men då kanske han kan ha dom under senare delen av hösten & även under vintern.

Superfint var de tycker både jag och C. Tack så mycket!

Nu hade jag tänkt ställa en enkel fråga..

Jag undrar varför just du läser min blogg ?


Här kommer lite bilder

Då tänkte jag dela med mig av lite nya kläder till som är köpta till den lilla












Vi hörs!





Söndagmorgon

Jag fick minsann en chock då jag vaknade idag, för en gångs skull sov jag faktiskt länge, till halv 11. Men problemet är ju att man aldrig piggnar till då man sovit länge.

Så nu ska jag väl gå ut en snabbis med vovven, pappas och cissis hund är nämligen på besök. Efter prommisen blir de nog att hoppa i duschen i hopp om att man piggnar till.

Vi kör på de, sen ska jag försöka orka installera kameran i datorn och ta bilder på kläderna som är köpta.

Drog iväg till Luleå igår en sväng

Först hade vi tänkt fara in till stan där och knata runt och kanske köpa något ifall vi skulle hitta något. Men de blev inte alls som vi hade tänkt, vi for bara på storheden. Där hitta gubben lite kläder som han köpte sen hittade vi även lågra saker till lilleman. Har inte hunnit ta några bilder igår då vi kom hem, men ska försöka hinna göra de ikväll.

Idag har vi varit och hämtat lite saker i Norrfjärden, så nu är lägenheten där tömd. Grymt skönt att ha de bortgjort. Sen när vi kom hem var pappa, Cissi och grabbarna förbi här en sväng innan dom skulle in till stan.

Nu håller gubben på att dammsuga av här inne & sen ska jag ta skurmoppen och skura..

Pappa ringde just, dom hade visst fått kanonväder när dom skulle gå på stan, börja vräka ner en massa snö.. Så dom skulle komma förbi här och hälsa på och dricka en kaffekopp.

Då ska jag väl springa från datorn och koka lite kaffe.

Vi hörs!

Helgen är här..

Tänk om denna förkylning bara skulle kunna släppa då också, de skulle väl vara gode bra? Men nejnej, men lite bättre är de iallafall. De är bara hålla tummarna för att den är helt borta till på måndag..

Nåja, nu ska jag kliva upp ur sängen och ta och göra mig lite frukost.

Meen vi hörs!
Pussdåå

Nu har jag rensat kring barnkläderna ..

Nu har jag äntligen rensat klart kring alla barnkläder, så snart är de bara att börja tvätta upp dom och vika in dom på sin rätta plats så man börjar få lite ordning. Då kan man bättre se vad mer som behöver köpas och vad man har. Men vi har minsann hunnit köpa förvånadsvärt mycket redan. Men ännu är jag inte klar, långt ifrån!

Men vad jag nu vet som ska inhandlas är;

-Nappflaskor
-tuttar
- kläder
-barnvagn
-skötbord
-blöjor och övriga hygienartiklar

Vad jag kommer på just nu, men de är säkert fler saker också som jag inte kommer på just nu.

Nåja, nu ska jag mysa med hjärtat framför tvn.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Du vet ingenting, absolut ingenting!

Haha, de är så skrattretande att du inte ens kan stå för vem du är. Men du har vid tidigare tillfällen kommenterat min blogg och skrivit ut ditt namn. Men har du någon gång tänkt på att du fortfarande har samma IP nummer, vilket avslöjar vem du är. Jag tycker att de är så synd att du ska sitta och göra dig själv till åtlöje och kommentera en massa jävla skit som du inte har en endaste aning om.

Sen att jag beställer kläder till min son som snart kommer, vad fan är problemet med de? De är väl ändå mitt ansvar som blivande mamma att se till att allt han kommer att behöva ska finnas till hands tills dagen då han kommer eller är de inte så? Du har själv barn så du bör ju veta vad ansvar jäntemot barn betyder, trots att du kanske inte alltid varit duktig på att visa de?

Att du ens orkar, de är för mig en gåta som du gärna skulle kunna få ge svar på till mig!

Nu är de beställt.

Nu har jag beställt ett set i 6 delar till bebisen, jättegulligt! passade även på att beställa något plädesplagg åt Christian också. Superfint. Nästa vecka kommer kläderna, som jag längtar.

Just nu sitter jag och kollar på ett tv program men de slutar strax och då ska jag börja gå igenom babykläderna som ligger i extrarummet som vi fått. Ska börja gå igenom de och tvätta upp de och vika ihop så man får lite ordning på allt. Sen ska jag kolla vad mer man ska behöva köpa och så till lillen innan han kommer. Vi har ju köpt en hel del saker, men de är ju långt ifrån allt. Som tur var så började vi ju rätt tidigt, men de är ju rätt mycket man behöver och de kostar en hel del. Men då man har börjat i tid blir de ju inte lika dyrt var gång.

Nästa månad ska vi ta och beställa barnvagnen också, shit vad jag längtar!
Från den är beställd tar de tre dagar innan man får den.



Nu ska jag springa iväg från datorn och göra lite nytta.
Men vi hörs!

Idag går vi in i vecka 27, då kanske de passar bra med lite fakta om vad som händer denna vecka?

Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla. Lite tips på vad som kan vara bra att ha köpt innan barnet anländer hittar du här.

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln.



Bild och text är tagen från gravid.se

Jag älskar att känna dina sparkar ..

klev upp för en liten stund sen, har inte alls sovit bra idag då förkylningen gör de så besvärligt och även ryggen som jag ofta har väldigt ont i men de är de värlt när lillkillen kommer ut.

Jag vaknade just efter åtta men låg kvar i sängen för att känna lillskatten sparka, de är så mysigt att känna sparkar de första man gör då man vaknar och som jag längtar tills jag får hålla lillen för första gången och se han för första gången. Vill att han ska komma ut NU!! Men tyvärr så går ju inte de, eller för hans skull hoppas jag att han inte kommer än på ett tag. Förresten, jag kom precis på att vi idag går in i vecka 27, så de närmar sig :)

Nu ska jag gå från datorn en stund, men vi hörs väl senare?
& förresten, tack till er alla nya läsare, hoppas ni stannar :)


enkel middag idag..

Hade egentligen tänkt att vänta tills C kom hem från Boden med att göra mat. Men jag blev så otroligt hungrig, så jag gjorde varma mackor i ugnen, snabbt och enkelt..

Nu behöver magen inte skrika efter mat längre iaf. Pratade just med pappa i telefon, han skulle komma förbi på en liten stund han.

Nåja, nu ska ja kila !!

Hur gulligt som helst !!



Sitter och kollar på lite kläder på internet, funderar på att beställa detta till lilleman, visst var de gulligt?


Godmorgon, förkyld som attans..

Shit, min förkylning igår blev bara värre och värre kan man säga. Jobbigt kan man säga. Inatt har ja nästan inte sovit något då jag vaknat av att jag har legat och hostat och snorat. Då jag väl vaknade låg jag bara och kände sparkarna från lilleman, vilket kändes helt underbart. För en stund glömde man bort hur jobbig förkylningen var med mig.

Idag blev jag iallafall hemma från min praktik, kanske tom. fick denna förkylnig pga praktiken eftersom de är på ett dagis och jag har hört att om man inte varit där en längre tid och jobbat så kan man som ny bli sjuk då man inte alls är van bakterierna.

Nåja, de går om.. Nu ska jag försöka vila igen. Men vi hörs ?
Puss


Då säger vi godnatt snart då :)

Just nu sitter jag och kollar på desperata hemmafruar och efter de är de natti för mig. Har praktik imorgon så jag ska upp i tid. Men har ändå lite sovmorgon. Börjar inte förrens 8.30. Tidigare under veckan har jag börjat 07.00 så de känns skönt med några minuter extra sömn.

Men vi hörs?
Pussdåå!

Jag längtar så tills jag får se dig för första gången.

Nu har jag äntligen hittat kabeln till min mobiltelefon, så nu hade jag tänkt bjuda på en ny magbild :)


Denna bild är tagen idag den 13 april. Jag är nu i vecka  26 (25+5)


På denna bild är jag i vecka 23 (22+0)

En viss skillnad kanske ?

Åh, tänker var dag på vår lilla skatt, jag längtar så otroligt mycket tills jag får träffa lillen.


Förlossningsavdelningen..

Hoj, jag är så grymt trött. Jag kom hem från praktiken just efter 12. Så nu funderar jag på att lägga mig i sängen eller soffan och vila en stund. Har inte fått allt för många timmar i natt.

Igår fick jag fara in på akuten pga magsmärtor till och från i någon dag samt att under ett dygn hade jag inte kännt lillhjärtat något. Men läkaren jag fick där kunde då ingenting och då menar jag ingenting. Men dom tog lite prover som visade endast bra världen. Sen klämde han lite på magen och puffade för att lillprinsen kanske skulle röra lite på sig. Men icket fick de att lura han inte.

Sen kom ja på att min barnmorska tipsade om att man kan dricka kallt, då brukar dom komma igång. Så hjärtat fick hämta flera muggar med iskallt vatten till mig där vi satt inne på rummet och väntade på att läkaren skulle komma tillbaka som just för tillfället pratade med en läkare från förlossningsavdelningen i sunderbyn. Men tyvärr fungerade inte de heller.

Men jag lyckades ändå hålla hoppet uppe och var inte allt för uppriven ändå. Men då kom läkaren in igen och sa att jag ska med ambulans till sunderbyn för läkaren därifrån tyckte att de skulle kollas upp ordentligt.
Då blev de genast lite jobbigare, visste som inte vart jag skulle ta vägen. Jag frågade om ja inte iaf kunde få slippa ambulansen, men icket! Så hjärtat fick komma bakom med bil.

Väl i sunderbyn gjorde dom direkt jag kom in ett ultraljud, shit vad lilleman har blivit stor, mammas lilla prins :) Men då såg vi att hjärtat slog men han rörde inte på sig nästan något. Sen tog dom en massa blodprover och efter de gjorde dom en kurva på mig, och efter jag hade legat en stund så började lillen sparka igen och då var han minsann pigg.

De var som om en sten föll från bröstet så vi fick veta att allt var okej med honom. & grymt skönt att få komma hem. Så dom tog bort droppnålen och sen fick jag fara hem igen. Men klockan var rätt mycket innan vi kom hem och så började min praktik 7 i morse. Lite kämpigt att ta sig upp. Men de gick ann.. Nu är jag hemma och kan vila och bara njuta av att vår lilla skatt sparkar i magen :)

En gammal magbild, har inte kunnat lägga upp någon ny ännu då jag inte hittar kabeln till telefonen. Men hoppas denna duger. Dock är ju magen en hel del större nu...



Men vi hörs :)

Tidig morgon.

Åh, shit! Jag skulle bara vilja lägga mig i sängen igen, är så sjukt trött trots att jag la mig kring 21 igår. Hum... Nåja, praktik nu då :)

Kanonfint väder här i piteå idag.

Idag har man inte haft någon vidare lust att sitta vid datorn på förmiddagen. De har varit kanonfint väder, ca 10 plusgrader ute. Så vem vill då sitta och häcka framför datorn?

Vi har iaf suttit ute och mått gott, vi har även varit förbi i rosvik och även hos pappa och dom. Suttit och surrat och haft de allmänt trevligt.

Nu ska jag kolla runt lite här på bloggar och så sen ska jag sätta mig ute igen.

Men vi hörs ikväll!
Tjiiing^^

Förlåt.

Förlåt för dålig uppdatering, har bara inte haft tid och nu idag har jag varit så dålig så orkar verkligen inte sitta vid datorn. Men förhoppningsvis är jag piggare senare ikväll och kanske orkar kasta in ett inlägg, annars tar vi de imorgon :)

Ta hand om er, vi hörs!
Puss

vecka 26



Bebisen

Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro.

 

Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen.

Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.

Du

Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del.

Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar.


Kanske en dusch?

Idag har praktik varit på mitt schema. Började 8.30 & slutade 15.00. Praktikdagen har varit riktgit bra, kanske har gått lite segt då de inte var allt för många barn där idag. Menmen, livet går vidare..

då jag slutade traskade jag hemåt och satte mig ner i soffan för en sekund och kollade mina mejl osv osv.. Sen lagade jag mat, idag blev de kyckling med pasta och en supergod pastasås.

& ja... Då sitter jag här igen, vet inte alls vad jag ska ta och göra. Fundera starkt på att kasta mig själv i duschen vilket skulle vara behövligt då jag har så förbannat ont i ryggen. Så lite värme mot ryggen hade nog inte suttit het fel. Tror minsann att jag ska göra de.

Men vi kanske hörs senare!

Pussdååå!

Nu blir de en mysig tv kväll för oss..

Vi har precis kommit hem, då gubben kom hem från jobbet for vi till rosvik och hälsade på hos hans mamma och efter de vidare till hans mormor och morfar där vi var bjudna på middag. Riktgit gott och superskönt att slippa komma på någon middag för oss att laga idag. För jag har haft total hjärnsläpp.

Efter middagen for vi en sväng och träffade Jr, Johan och hans tjej en sväng & sen vidare för att handla och efter de hem.

Nu sitter jag i soffan med en vattenflaska & nu blir de tv tittande, kanal 5 för hela slanten ikväll. Efter desperata hemmafruar blir de sängen. Ska upp tidigt imorgon, praktik som gäller. Men vi hörs va ?

Sen vill jag tacka & välkomna alla nya läsare. De är grymt kul att se att de blir allt fler som läser bloggen och hoppas verkligen att ni kommer stanna kvar.

Pussdåå!

Gravid i vecka 25(24+5)





Bebisen

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

 

Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

Du

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.

Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen.
Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.


mvc

Då var man hemma igen, Maiken kom och hämtade upp mig för att köra mig till MVC. Allt såg väldigt bra ut, lillen växer och så även magen. Kanske är dax att lägga ut en ny bild på magen? Hade även gått upp 1,2 kg. Dom tycker att jag sköter vikten riktgit bra. Jag går upp de jag ska men än så länge har jag inte gått upp i mig själv. Men de kanske kommer senare, de vet man då inte. För min del spelar de ingen roll, så länge barnet mår bra. Vikten får man göra något åt senare om så blir fallet att jag kommer gå upp mycket i mig själv.

Just nu sitter jag och funderar på vad man skulle ha gjort för middag, finns de någon där ute som har något bra matförslag till mig idag?


Då var man hemma från stugan då.

Torsdag kring lunchtid kom gubben hem från jobbet & då for vi in till stan för att handla. Då vi hade handlat allt packade vi bilen och for mot stugan. Där de var en hel del folk. Vi har grillat, umgåts och haft allmänt trevligt. Men som sagt, de var mycket folk, så vi bestämde oss för att fara hem igår kväll. För man var helt slut.

Då vi kom hem for vi in till stan och hyrde film och for hem och kolla film och drack cola och chips och krokar till de då.

Idag har vi varit en sväng till Luleå på biltema tillsammans med Johan och hans tjej. Vi passade även på att äta på Mcdonalds. Mums!

Nåja, nu står de städning på schemat, men vi hörs!

Pussdåå..

RSS 2.0